کاربردها:
کابل مفتول مورد استفاده در کابلکشی در نقاط خشک و مرطوب در داخل یا خارج ساختمان و داخل یا روی دیوار (استفاده در زیرزمین مجاز نمیباشد.)
توضیحات فنی:
ساختار کابلهای مفتول از چند رشته سیم مفتول که به هم پیچیدهشده تشکیل شدهاند و انعطافپذیری خیلی کمتری به نسبت سایر کابلها دارند، اما هدایت جریان برق از آنها به خوبی صورت میگیرد.
جنس کابل مفتولی از فلز مس و جنس عایق آن پیویسی است...
از کابلهای مفتولی میتوان در صنعت و کابلکشی ساختمانها و در مکانهای خشک و مرطوب استفاده کرد.
کابلهای مفتولی با توجه به ولتاژ نامی به دو دسته تقسیم میشوند:
1-کابل مفتولی دارای ولتاژ نامی ۵۰۰-۳۰۰ ولت
2-کابل مفتولی با ولتاژ نامی ۷۵۰-۴۵۰ ولت
هادی این نوع سیمها با توجه به الزامات استاندارد ملی، میتوانند کلاس ۱ یا ۲ باشند.
ویژگیها:
- نوع کابل: مفتول
- سایز کابل: 10*5
- هادی: مس آنیلشده
- عایق: PVC
- غلاف: PVC
- ولتاژ اسمی: 500-300 کیلو ولت
- کلاس هادی: 2 و 1
- تعداد و قطر مفتولها: 3.57*1 میلیمتر
- ضخامت عایق: 1.0 میلیمتر
- ضخامت غلاف: 1.4 میلیمتر
- قطر متوسط کابل: 19.5 میلیمتر
- ماکزیمم مقاومت در 20 درجه سانتیگراد: 1.83 اهم بر کیلومتر
- جریان مجاز در 25 درجه سانتیگراد: 54 آمپر
- وزن تقریبی: 790 کیلوگرم بر کیلومتر
استانداردها:
مطابق با استاندارد ملی IISIRI 3569-1
تاریخچه محصول:
تاریخچه سیم و کابل برمیگردد به سال ۱۸۳۰ که اولین بار کشتیرانان از کابل به عنوان ابزار کاری خود استفاده میکردند.
البته اکثر استفاده از کابل در آن زمان در کشتیرانی برای استفادههای دیگری بود. اما با پیشرفت علم سیم به کار گرفته شد و هادی آن از مس بود.
در سال ۱۸۷۶ اندیشه تولید کابل با روکش لاستیکی به مرحله اجرا درآمد. در این مرحله چند رشته سیم مسی را به هم تابیده و با نوعی کائوچوی طبیعی به نام گوتاپرچا روکش میکردند.
فرآیند ساخت کابل بدین شکل بود که ابتدا یک ماده عایق گیاهی را به دور رسانا پیچیده آن را در دمای ۱۳۰ تا ۱۴۰ درجه سانتیگراد خشک و سپس آن را با مواد روغنی، رزین یا موم اشباع میکردند و سرانجام با سرب روکش مینمودند. اما در سال ۱۸۸۷ شیمیدانها از راه سنتز مواد، موفق به تهیه عایقی جدید به نام باکلیت شدند که ارزانتر از لاستیک بود.
در همین دوران شبکههای با ولتاژ بالاتر نیز جای خود را باز کرده بودند به طوری که در سال ۱۸۹۸ نخستین کابل ۱۰ کیلوولت سه رشتهای، برای یک شبکه برق متناوب سه فاز ساخته شد.
در سال ۱۹۳۵ یک کارشناس سوئیسی به نام بورل با قراردادن دو الکترود در داخل روغن و با گذاشتن لایههای مختلفی از کاغذهای عایق در میان دو الکترود ولتاژ شکست این مواد را اندازهگیری کرد و نشان داد که با بهبود شرایط ساخت کیفیت عایقهای کاغذی بالا میرود و میتوان آنها را در ولتاژهای بالاتر به کار گرفت.
تاریخچه شرکت:
مجتمع صنایع کابل آرین با توجه به اهمیت نقش محوری کیفیت محصولات، با خرید ماشینآلات پیشرفته خط تولید، ضمن بهرهمندی از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا وتجهیز آزمایشگاه خود به دستگاههای پیشرفته و ابزار دقیق و با پیادهسازی سیستم کنترل و بازرسی و آموزش مستمر پرسنل، بر اساس استاندارهای معتبر ملی و بینالمللی سعی در برآوردن این مهم داشته است.
هماکنون مجتمع صنایع کابل آرین از شرکتهای مطرح در زمینه تولید انواع سیم و کابل برق، مخابراتی، خودرویی و تخصصی از هر دو هادی مس و آلومینیوم از سایز 0.5 تا 400 میلیمتر مربع در خدمت صنایع مادر و عمرانی کشور میباشد.
این شرکت با تجهیز آزمایشگاه خود در جهت اخذ گواهی آزمایشگاه همکار با سازمان استاندارد ملی ایران و استفاده از مهندسین مشاور برتر صنعت سیم و کابل علاوهبر دریافت گواهینامه کیفیت کالا از پژوهشگاه نیرو، شرکت توانیر و شرکتهای توزیع نیروی برق تهران بزرگ و سایر استانها و شهرستانهای کشور، موفق به ثبت محصولات خود در وندورلیست وزارت محترم نفت، شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت مترو تهران، تبریز، اصفهان، شیراز، شرکت زیرساخت ارتباطات ایران، شرکت مخابرات استانها، شرکتهای مبین همراه اول، ایرانسل، رایتل، شاتل، آسیاتک، سازمان نوسازی و تجهیز مدارس، شرکتهای ناظر و مهندسی مشاور همچون مشانیر، کیسون، غرب نیرو، فراب و ایمنراه شده است.
با اخذ گواهینامه D&R از وزارت صنایع و معادن و اقدام به تأمین نیاز و جلب رضایت مشتریان نموده است.
اخذ گواهینامههای بینالمللی CE و ISO 9001 – 2008 در مدیریت کیفیت از کشور فرانسه و تندیس نوآوری، در مدیریت برگ زرین دیگری بر لوح افتخارات شرکت به شمار میرود.